چطور یه نام دامین مناسب برای سایت و کسب و کار خود انتخاب کنم؟

۶ شهریور ۱۳۹۶ 52 پرینت

انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کار ما یکی از مهمترین و حیاتی ترین اقدامات برای راه اندازی یک کسب و کار موفق است. در واقع انتخاب نام غیر مرتبط و نامناسب ممکن است مانع جذب کاربران شود و همچنین تاثیر منفی بروی رتبه گوگل شما دارد. به همین علت باید در انتخاب نام کسب و کار و نام دامین خود حساسیت لازم را به کار برید.

در این مقاله سعی داریم ابزار و پارامترهای لازم برای انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کار را معرفی کنیم.

۸ نکته کلیدی برای انتخاب نام دامین مناسب

۱- ترجیحا نام دامین خود را با .com یا در اولویت دوم .ir ثبت کنید

نام دامین های بسیار زیادی بسته به موقعیت مکانی و موضوعیت وجود دارد از جمله .net، .blog، .photography و …

ما همواره توصیه می کنیم با .com شروع کنید چون یک نام دامین بین المللی و قابل اطمینان است هم برای مشتری و هم برای موتورهای جستجو.

در سال های گذشته نام دامین های زیادی در موضوعات مختلف به وجود آمده اند از جمله .ninja  یا .photography که هر چند دست ما را بازتر کردند در انتخاب نام دامین ولی تا حدودی نسبت به دامین دات کام از محبوبیت و اعتماد کمتری برخوردارند از طرفی .com بهتر در حافظه می ماند البته برای سایت های ایرانی مسلما در اولویت دوم دامین های ملی .ir  توصیه می شود که هم کوتاه و هم بسیار قابل اطمینان هستند.

 

بسیاری از کاربران و بازدیدکنندگان به صورت ناخودآگاه بدون اینکه حتی در مورد آن فکر کنن بعد از نام دامین .com را تایپ می کنند و از طرفی اکثر اسمارت فون ها دارای کیبوردهایی هستند که با یک کلیک امکان اضافه کردن .com را فراهم می کنند.

 2- استفاده از کلمات کلیدی

کلمات کلیدی نقش بسیار مهمی را در نام دامین بازی می کنند. با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و مناسب در نام دامین شما به موتورهای جستجو می فهمانید که محتوای سایت مشا در رابطه با این کلمات کلیدی است. در درجه اول بروزرسانی و محتوای با کیفیت و تجربه کاربری مناسب و در درجه دوم کلمات کلیدی موجود در نام دامین می توانند تاثیر بسزایی در رتبه گوگل سایت شما داشته باشند.

البته انتخاب یک نام دامین که شامل کلمات کلیدی مناسب بوده و قبلا توسط فرد دیگری ثبت نشده باشد بسیار دشوار است و نیازمند خلاقیت برای ترکیب کلمات کلیدی و ایجاد یک نام دامین خاص و آزاد برای ثبت است.

 

۳- انتخاب نام دامین کوتاه

هرچند استفاده از کلمات کلیدی به دیده شدن شما کمک می کند اما باید توجه داشت که طول و تعداد کاراکترهای نام دامین از حد معمول بیشتر نشود. در واقع توصیه می شود نام دامین کوتاه و قابل به حافظه سپردن باشد.

 

معمولا توصیه می شود نام دامین کمتر از ۱۵ کاراکتر باشد و در صورتی که از این حد تجاوز کند کاربران سخت تر آن را به حافظه می سپرند. از طرف دیگر تایپ کردن نام های طولانی برای برخی از کاربران دشوار بوده و ممکن است بخشی از بازدیدکنندگان خود را به خاطر این مسئله از دست بدهید.

سعی کنید ضمن استفاده از کلمات کلیدی مناسب، به طول کاراکترها و خوانا بودن نام دامین نیز دقت کنید.

 

۴- نام دامین باید به راحتی قابل تلفظ باشد

شما باید قادر باشید نام دامین خود را به همان راحتی که در نوشتار ارائه می کنید به همان راحتی بیان کنید و از لحاظ تلفظ مشکل نداشته باشد.

 

۵- سعی کنید نام دامین بکتا و خاص و البته قابل برندشدن باشد

معمولا نام های خاص بهتر در ذهن می مانند و مطمئنا شما نیز تمایل دارید نام دامین شما کپی برداری از نام دیگری نباشد. به عنوان مثال نام دامین سایت دیجی کالا Digikala.com را در نظر بگیرید، خیلی بهتر به حافظه سپرده می شود و قابلیت برند شدن را دارد تا دامین buybooksonline.com. پس به این نکته باید توجه داشت که نام دامین کوتاه، خاص و یکتا و تلفظ خوبی داشته باشد.

 

۶- عدم استفاده از خط تیره – در نام دامین برای تفکیک کلمات

به هیچ عنوان در نام دامین خود از خط تیره – یا underline _ استفاده نکنید. چراکه در دید کاربران خط تیره نشان از اعتبار کمتر یا حتی اسپم بودن دارد. پس تا جایی که ممکن است سعی کنید از این علائم در نام دامین خود استفاده نکنید.

 

۷- عدم استفاده از حروف تکراری

سعی کنید در نام های دامین خود از به کار بردن حروف تکراری خودداری کنید چون احتمال اشتباه کاربران و از دست دادن ترافیک را چند برابر می کند. به عنوان مثال دامین wordpresssetup.com رو در نظر بگیرید خوب خیلی حرف s تکرار شده و بی شک برای بعضی از کابران مشکلاتی رو در هنگام تایپ نام دامین به وجود میاره و ناخودآگاه بخشی از بازدیدکنندگان خود را از دست می دهید.

۸- نام دامین باید گستره وسیعی از خدمات شما را دربرگیرد

اینکه نام دامین شما مرتبط با حرفه و جایگاه شما باشد بسیار حائز اهمیت است ولی باید دقت داشته باشید که حوزه فعالیت خود را با نام دامین محدود نکنید به عنوان مثال در صورتی که شما در حوزه گل و گیاه قصد راه اندازی کسب و کار را دارید در صورتی که نام دامین خود را رز دات کام rozflowers.com بگذارید مسلما به اشتباه تصور می شود که شما فقط روی گل های رز کار می کنید و بخشی از بازدید خود را از دست می دهید بهتر یه نام کلی تر که گستره وسیعی از فعالیت شما رو پوشش دهد انتخاب کنید.

دقت در انتخاب نام برند از همان ابتدا بسیار توصیه می شود چرا که تغییر نام دامین پس از شروع فعالیت و انتشار محتوا می تواند تاثیر بسیار بدی در رتبه گوگل و بازدید شما داشته باشد.

 

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

نظر دهید